Címke
2024. április 12.

Április 9-én szervezték meg Budapesten iskolánk pedagógusa és az Evangélikus Pedagógiai Intézet támogató-segítő tantárgygondozója, Vargáné Rimóczi Gyöngyi szervezésében a „Tények és tévhitek” című autizmusról szóló szakmai napot. 
A tanárnő a nap folyamán a „Tudom és akarom!” című esettanulmány keretében intézményünk volt diákjának, Avar Gergelynek az eddigi élettörténetét mutatta be, majd a főszereplő maga mesélt egy videóban az életéről, elért és tervezett céljairól.

Halmai Attiláné okleveles gyógypedagógus, egészségfejlesztő mentálhigiénikus, köznevelési szakértő tartott előadást az autizmus spektrum zavarral élő fiatalokról „Akadály nélkül-autizmussal élő gyermekek, fiatalok a közoktatásban” címmel. Gyakorlati példákkal, konkrét esetekkel, megoldási javaslatokkal, szakirodalom- és filmajánlóval egészítette ki mondanivalóját.

A nap végén az iskolánkban futó „Középiskolások pályaorientációs felkészítésének koordinálása differenciáltan, az integrált sajátos nevelési igényű tanulók igényeinek figyelembevételével” elnevezésű mesterprogramot mutatták be.


Fotó: Magyari Márton / Evangélikus Nevelés                     

  • 1% kampány
  • ELTE Origó Nyelvi Centrum
  • Regisztrált Tehetségpont

Közérdekű információ

Ezúton hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy intézményünkben DEFIBRILLÁTORRAL FELSZERELT ÉLETMENTŐ PONT működik a portán!